Міжнародне агентство професійних кваліфікацій

Міжнародне агентство професійних кваліфікацій

Новини

22 травня 2024 року в КНУТД відбувся круглий стіл «Процеси професіоналізації в енергоефективності»

22 травня в Київському національному університеті технологій та дизайну за участю фахівців  Міністерства з розвитку територій, громад та інфраструктури України та Національного агентства кваліфікацій  відбувся круглий стіл «ПРОЦЕСИ ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ В ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ». Співорганізаторами заходу була Асоціація енергоаудиторів України та Міжнародне агентство професійних кваліфікацій. Участь

Учасники обговорили проблеми навчання та сертифікації енергоаудиторів.

Модератором заходу був професор А.Шевцов, директор Міжнародного агентства професійних кваліфікацій.

Захід почався зі вступного слова ректора Київського національного університету технологій та дизайну професора І.Грищенка.

Представниця Мінінфраструктури А.Ситюк наголосила на важливості якісної підготовки фахівців енергоаудиту, крім аудиту будівель –  також і аудиту процесів та транспорту, міжнародної інтеграції.

Керівник секретаріату Національного агентства кваліфікацій Ю.Мартин повідомила про розвиток професійних кваліфікацій та кваліфікаційних центрів з енергоефективності.

Міжнародне агентство професійних кваліфікацій (провідний науковий співробітник В.Ковтунець) поділилось досвідом присвоєння професійної кваліфікації енергетичного аудитора будівель у кваліфікаційному центрі з енергетики. Психометричний аналіз оцінювання  результатів навчання засвідчив важливість різних заходів для об’єктивного оцінювання здобувачів: тестування, виконання професійного завдання, а також важливість використання тестових завдань відкритого типу.

Професор НТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» В.Дешко та Київського національного університету технологій та дизайну  І.Шведчикова поділились досвідом навчання енергоаудиторів будівель.

Професор НТУ «Львівська політехніка» В.Желих розкрив досвід міжнародної співпраці з підготовки фахівців енергоефективності в рамках проекту за програмою Erasmus+.

Відеозапис заходу «Круглий стіл «ПРОЦЕСИ ПРОФЕСІОНАЛІЗАЦІЇ В ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ» можна проглянути за адресою https://www.youtube.com/watch?v=wpB-8x66nN4.