Міжнародне агентство професійних кваліфікацій

Міжнародне агентство професійних кваліфікацій

Новини

В Україні відбулось перше вручення сертифікату про професійну кваліфікацію психолога акредитованим кваліфікаційним центром

23 березня 2023 року в Києві у Кваліфікаційному центрі у сфері психології Міжнародного агентства професійних кваліфікацій відбулось вручення документів про присвоєння професійної кваліфікації «Практичний психолог (соціальна сфера)».

Директор Агентства Андрій Шевцов вручив сертифікати про присвоєння професійної кваліфікації 11 здобувачам – працюючим психологам, які пройшли оцінювання й визнання результатів їх навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти за новою процедурою, визначеною законодавством.

Участь у заході взяли заступниця голови Національного агентства кваліфікацій  Людмила Акімова, директор департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий, представники органів державної влади та професійних громадських організацій.

Людмила Акімова нагадала, що акредитацію за кваліфікацією практичного психолога кваліфікаційний центр отримав у листопаді 2022 року і вже за декілька місяців розпочав практичну діяльність, першим з усіх акредитованих кваліфікаційних центрів.

Руслан Світлий зазначив високий рівень потреби у фахівцях із соціальної роботи. Розпочата робота, на його думку, має забезпечити систему соціальної роботи у Києві висококваліфікованими фахівцями.

Андрій Шевцов повідомів, що Міжнародне агентство професійних кваліфікацій функціонує як мережа галузевих кваліфікаційних центрів з присвоєння професійних кваліфікації. Наразі Агентство створило Кваліфікаційний центр у сфері психології та Кваліфікаційний центр у сфері соціальної роботи, які пройшли необхідну акредитацію в Національному агентстві кваліфікацій та мають право здійснювати оцінку та присвоєння кваліфікацій «Соціальний працівник», «Фахівець із соціальної роботи», «Практичний психолог (соціальна сфера)».

Формування національної системи кваліфікацій в Україні розпочалося у 2019 році. Створення системи передбачено Угодою про асоціацію з ЄС і важливою умовою набуття нашою державою членства в ЄС.

За законодавством України, прийнятим упродовж 2017-2022 років, наявність професійної кваліфікації має стати необхідною умовою для працевлаштування.

Нова система створення професійних стандартів та визнання професійних кваліфікацій передбачає діяльність відповідних Кваліфікаційних центрів, які спеціально уповноважені державою через процедуру їх акредитації Національним агентством кваліфікацій за кожною професією.

Створення якісної системи кваліфікацій і її інтеграція у європейську систему стануть важливими кроками для успішної реалізації громадянами України конституційного права на працю як у нашій державі, так і за кордоном.

 

Пост-реліз у форматі ПДФ

 

Контакти:

Тел.  +38 066 168 28 50 Лариса Гончар

Ел. Пошта. gonchar.apsvt@gmail.com

https://pqa.com.ua/certification/qcspp/